Besteedt zorg aan uw tuin

Regen in de schutting

Regen in de schutting

Water, het valt gratis uit de lucht! En wat gebeurt er mee? Heel vaak stroomt het ongebruikt het riool in. En dat is natuurlijk erg jammer omdat het water voor zoveel dingen hergebruikt kan worden. Daarbij zorgt de afvoer van regenwater ook nog eens voor verdroging van de grond. Gelukkig is er een mooie oplossing, de Rainwinner®!

Wat is de Rainwinner?

Een functioneel tuinelement en waterleverancier in één,dat is de Rainwinner®. Daarmee is het de ideale oplossing voor grootschalige regenwateropslag die weinig ruimte inneemt. Juist voor de achtertuin een prachtig product.

De Rainwinner® is een holle module waarin 110 liter regenwater opgeslagen wordt. Deze elementen zijn als 'lego-blokken' naast en/of op elkaar te plaatsen. Hierdoor kan precies die hoeveelheid hemelwater opgeslagen worden die nodig is. Het opgevangen water van het dak kan nu gebruikt worden voor allerlei toepassingen in en rondom de woning. Denk bijvoorbeeld aan tuinsproeien, ramen wassen, schoonmaken, toiletspoelen en de wasmachine. Kraanwater is dus lang niet altijd meer nodig. Goed voor uw portemonnee en het milieu!

De praktische kant

De vormgeving en maatvoering van de Rainwinner® is zo gemaakt dat de elementen eenvoudig een schutting kunnen vervangen. Een element is 90cm breed (half schuttingdeel), drie elementen op elkaar zijn 180cm hoog. Met twee keer drie elementen kan dus een standaard schuttingdeel van 180x180cm vervangen worden. Daarmee ontstaat wel ineens een berging van 660 liter regenwater!

Om de Rainwinner® elementen te vullen wordt de regenwaterafvoer van het dak afgekoppeld. Via een ondergrondse verdeelbuis worden de elementen vanaf de onderkant gevuld. De wet van de communicerende vaten zorgt ervoor dat alle elementen die naast elkaar staan gelijktijdig en automatisch worden gevuld. Met een aftapkraantje kan makkelijk water uit de elementen worden gehaald. Tenslotte wordt de ondergrondse verdeelbuis weer aangesloten op de oorspronkelijke regenwaterafvoer in de grond. De elementen kunnen op deze manier niet overstromen, tevens kunnen de elementen ’s winters leeggemaakt worden om vorstschade te voorkomen.

Bekijk ook het project in ons portfolio.

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in