Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

Maatregelen Corona-virus

Maatregelen Corona-virus

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Vanuit Hoveniersbedrijf Stip nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Graag brengen wij u op de hoogte van onze aanpak. Indien er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen zullen wij dit ook op deze pagina plaatsen.

Lees verder

Waar we goed in zijn

Een winterbeurt, is dat nodig?

Een winterbeurt, is dat nodig

Een winterbeurt, is dat nodig?

Bladruimen

Op het gazon moet het blad bij voorkeur opgeruimd worden. Blad op gazon zorgt voor verstikking waardoor uw graskwaliteit hard achteruit holt. Bladruimen in de tuin is een ander verhaal. Op die locaties waar het blad de plant beschermt of geen kwaad kan, kan blad beter blijven liggen. Op die manier is het een mooie vorstbeschermer en schuilplaats voor fauna.

Bloembollen planten

Voor een mooi en kleurrijk voorjaar kunnen ook met de winterbeurt worden geplant. Vanaf september kunnen de vroegbloeiende bloembollen zoals sneeuwklokjes geplant worden. Narcissen en tulpen zijn te planten tot half december.

Planten en verplanten

De winterbeurt is ook een mooie gelegenheid om beplanting te planten of te verplanten. Aan het begin van de winter is over het algemeen de grond nog warm. Plant die nieuw geplant of verplant worden kunnen dan nog even wortelen en staan dan vast voordat de winter begint. Ook zullen deze planten in het voorjaar minder snel verdrogen en dus beter aanslaan!

Planten beschermen

Zijn er nog kuipplanten die buiten staan? Dan moeten die voor de winter ook naar binnen om beschermd te worden tegen de vorst! Mediterrane planten horen eigenlijk niet in ons klimaat thuis. Wanneer ze toch in de tuin staan is wel bescherming nodig om de winter te overleven.

Beregening winterklaar maken

Een laatste activiteit is de beregening winterklaar maken. Waarschijnlijk is de installatie in de herfst al uitgezet als beregenen niet meer nodig is. Belangrijk is wel om de leidingen en sproeiers door te blazen. Zo gaat al het vocht eruit en kunnen sproeiers en leidingen niet kapot vriezen.

Winterbeurt met mate!

Een winterbeurt is dus geen overbodige luxe. Maar ga wel met verstand aan het werk. Probeer het netheidsyndroom te voorkomen en laat de natuur ook in de tuin een beetje haar gang gaan. Want dan is uw tuin ook aantrekkelijk voor onder meer diverse vogels en de egel!

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in