Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

Maatregelen Corona-virus

Maatregelen Corona-virus

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Vanuit Hoveniersbedrijf Stip nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Graag brengen wij u op de hoogte van onze aanpak. Indien er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen zullen wij dit ook op deze pagina plaatsen.

Lees verder

Waar we goed in zijn

Weinig onderhoud: een levende tuin!

Weinig onderhoud: een levende tuin!

 

Ook in de zomer is een versteende tuin niet prettig. Als de zon schijnt is het erg heet in een stenige tuin, nergens is verkoeling te vinden. En in de zomer kan het ook vaak behoorlijk regenen, en bij hevige regenval kan de tegeltuin het water niet verwerken. Zo prettig is een versteende tuin dus nog niet! Kies voor een levende tuin!

Hoezo onderhoudsvriendelijk?

Maar een tuin met beplanting ziet er dan misschien wel leuker uit, maar kost toch veel meer tijd? Dat hoeft niet het geval te staan, een goed en doordacht ontwerp zorgt voor een onderhoudsvriendelijk tuin. Enkele tips voor een levende en onderhoudsvriendelijke tuin:

  • Bedek de bodem: gebruik bodembedekkers in de plantvakken. Waar planten staan kan geen onkruid staan. En planten nemen ook nog eens veel water op wat op de terrassen valt. Ook kunnen bodembedekkende planten prachtig bloeien!
  • Gebruik minder gazon: het maaien van gazons is relatief eenvoudig, maar het is wel een taak die minimaal wekelijks terugkomt. Ondanks de groene uitstraling zorgt een gazon dus wel voor veel tuinwerk.
  • Waardeer onkruid: misschien een vreemde tip, maar onkruid kan ook mooi zijn. Een klinkerpaadje wat begroeit is met bloeiend onkruid ziet er best kleurrijk uit. En de Dovennetel is een prachtig bloeiend onkruid tussen bijvoorbeeld staptegels. Uiteraard is onkruid niet overal gewenst, maar onkruid is op sommige plaatsen in de tuin prachtig kruid!
  • Gebruik techniek: met hulp van slimme systemen en sensoren kan het onderhoud van tuinen eenvoudiger worden. Denk bijvoorbeeld aan water geven wat afhankelijk gemaakt kan worden van bodemvochtigheid en weersverwachting. Of het maaiwerk wat verdwijnt door het gebruik van een robotmaaier.

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in