Besteedt zorg aan uw tuin

Nieuws

Maatregelen Corona-virus

Maatregelen Corona-virus

Het Corona-virus heeft Nederland in zijn greep. Vanuit Hoveniersbedrijf Stip nemen wij ook onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Graag brengen wij u op de hoogte van onze aanpak. Indien er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen zullen wij dit ook op deze pagina plaatsen.

Lees verder

Waar we goed in zijn

Planten met rare vlekjes

Planten met rare vlekjes

Kennisbank Gebreksverschijnselen StikstofSTIKSTOF GEBREK

Wanneer er een tekort aan stikstof in de bodem is kan er OpMaat N worden gebruikt, deze meststof bevat 11% stikstof. Klaver in het gazon en geelkleurige buxus kan wijzen op stikstofgebrek. Dit gebrek kan door OpMaat N gecorrigeerd worden. 

 

  

Kennisbank Gebreksverschijnselen FosfaatFOSFAAT GEBREK

Bij extra fosfaatbehoefte of een fosfaattekort wordt OpMaat P gebruikt. Fosfaatgebrek is te herkennen aan dwerggroei, donkerverkleuring en afsterving in toevallige delen van de plant. OpMaat P gaat dit fosfaattekort tegen, daarbij stimuleert fosfaat de wortelontwikkeling van de plant.

 

 

Kennisbank Gebreksverschijnselen KaliumKALIUM GEBREK

Bij kaliumtekorten wordt de OpMaat K meststof gebruikt. Het gebrek aan kalium is te merken aan het afsterven van de bladranden. OpMaat K zorgt ervoor dat de cellen steviger worden, zodoende wordt OpMaat K ook in het najaar gebruikt om gewassen af te harden en de weerstand te verhogen.

 

 

Kennisbank Gebreksverschijnselen MagnesiumMAGNESIUM GEBREK

Wanneer er behoefte is aan extra magnesium wordt OpMaat MgOgebruikt. Magnesiumgebrek is te herkennen aan geelverkleuring van de nerven van het blad. Magnesium is een belangrijk product bij de vorming van bladgroenkorrels. Magnesiumgebrek is niet zo makkelijk te herkennen, geelverkleuring kan ook wijzen op stikstofgebrek. OpMaat MgOis een brede probleemoplosser die niet alleen rijk is aan magnesium, maar ook aan diverse sporenelementen.

 

Kennisbank Gebreksverschijnselen IJzerIJZERGEBREK

Ook bij ijzergebrek wordt OpMaat MgO+ gebruikt. IJzergebrek lijkt veel op magnesiumgebrek, geelverkleuring komt bij ijzergebrek echter vooral voor in de jonge delen van de plant. Ook ijzer wordt gebruikt bij de vorming van bladgroen, tevens is het betrokken bij de werking van de eiwitten en daarmee een onmisbaar element voor de plant.

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van ECOstyle.

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in