Besteedt zorg aan uw tuin

Groene vingers

Kleine merels worden groot!

Kleine merels worden groot!

Een paar weken geleden zag ik het voor het eerst. Een nestje in één van onze bijgebouwen, op een paal bij de verkeersborden. Moeder merel zat er op en na een paar weken waren de eieren uitgebroed. En nu, nog geen veertien dagen later zijn de jongen al weer gevlogen! Alle jonge merels hebben het overleefd, bekik een paar foto's van het opgroeien van deze prachtige beestjes!

20170512 Een merelnest in ons bedrijfspand 01

20170512 Een merelnest in ons bedrijfspand 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20170512 Een merelnest in ons bedrijfspand 04

20170512 Een merelnest in ons bedrijfspand 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20170512 Een merelnest in ons bedrijfspand 05

De merel is een makkelijke vogel. Deze vogel past dan ook prima in een levende tuin. Met gras, takjes, bladeren, maar ook ander vuil zoals plastic resten en modder maakt de merel in een dag of vijf een nest. Na een week of twee zijn de eieren uitgebroed en nog eens twee weken vliegen de jongen al weer uit. Zoals in ons pand te zien is, vindt een merel snel de plek goed voor een nest. Kieskeurig zijn ze niet, als ze maar een beetje rommel kunnen vinden voor hun nest zijn ze als snel tevreden. Een ideale tuinvogel dus!

Tenslotte nog een mooie video van de opgroeiende merels. Vader en moeder merel zorgen ervoor dat ze voldoende voeding krijgen, maar ook dat hun uitwerpselen weer netjes opgeruimd worden. Prachtig!

 

 

 

Reacties

Plaats reactie


Antispam Ververs afbeelding

Vul bovenstaande tekens in